Hverdag,  Mammaliv,  Tips og triks

Vår egen pizzarestaurant

“Mamma! Kan vi ha sånn restaurant som vi hadde i det gamle hjemmet?”

Først så skjønte jeg ikke helt hva han mente. Etter noen runder med spørsmål og utdyping så forstå jeg plutselig hva han tenkte på. Og det tenkte jeg å dele med dere nå.

Det er en ypperlig og gøy aktivitet en lørdag med litt god tid, hvor man får i pose og sekk, både lek og middagslagingen og middag i ett! Hvor langt man tar det kan jo være opp til en selv. Her kan man virkelig gå all inn utkledning og rollespill, eller ta en light variant.

Og idéen er fullt og holdent min manns, så der tar jeg ingen ære. Men siden han ikke har egen blogg så deler jeg her 😉 Om han har plukka det opp fra et annet sted vet jeg ikke.

Idéen er iallfall like genial som den er enkel.

Familien åpner egen pizzarestaurant one night only 😄

Vi har gjort det slik som på bildet under. Vi skriver en meny med ulik tipping man kan velge å ha på. For morroskyld har vi med tomatsaus og ost også, selv om alle her i huset ville ha det på. Så en kolonne nedover vedsiden av til hver av familiemedlemmene. Vi brukte bokser med avkryssing.

Vi gjorde det veldig enkelt i farta denne gangen, men man kan jo så klart gjøre dette fancy og kult på data også 😉

Under tar kelneren for kvelden bestillingen min og krysser nøye av hva jeg ønsker. Samtidig har pappa laget deig til tynn pizzabunn og gjør klar pizzaene.

Må såklart krysse av for egne ønsker også. Det fine er at det blir lettere å vente på middag når man kan holde på med dette samtidig. Og mye morsommere å spise en pizza man har komponert selv! Og må også nevne at denne kelneren skiftet tøy etter barnehagen(fredag) for å pynte seg som kelner. *smelt*

Større barn kan jo også få skrive helt selv og være med å dekke på sånn som Leon. Har man mindre barn kan man hjelpe til litt mer. Det viktigste og morsomste med dette tror jeg uansett er at det blir litt utenom den vanlige middagen. Pluss at de får bestemme hva de vil ha på gjør det ekstra stas.

Dekk gjerne opp med finbestikk og finservise om du har. Vi er jo på restaurant! 😉

Størrelsen på pizzaen kan man jo bestemme helt selv. Våre ble kanskje litt store så det ble ca en til hver. Med mindre pizza kan man jo bestille flere ulike varianter også. Det kan nok også være lurt med litt mindre pizzaer om man har flere barn så de kan få stekt pizzaene sine samtidig.

Begeistringen over å få sin helt egen -like bra som restaurant pizza er stor! Veldig stas rett og slett! Og mestringsfølelsen av å bidra og være litt viktig med bestillingene til kokken er jo også veldig gøy!

I tillegg ble jo dette en luksusmiddag for mamma hvor det eneste jeg trengte å gjøre var å skrive den menyen 😄

Så dette er mitt lille helgetips til dere!

Hva med å prøve det i morgen allerede?

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *