Babytegn,  Mammaliv

Vår babytegnhistorie

Jeg har tidligere fortalt litt om min bakgrunn i forhold til babytegn.

Nå har jeg lyst til å fortelle litt om vår babytegnhistorie. Hvordan var det for meg å starte

Lenge før jeg ble gravid hadde jeg bestemt meg, jeg skulle bruke babytegn. Jeg kunne allerede tegnspråk etter å ha tatt årsstudium. I tillegg jobbet jeg i barnehage for hørselshemmede og døve barn. Så jeg hadde en god del erfaring fra å bruke tegn med barn. Jeg hadde lest om fordelene og om at det styrker språkutviklingen. Sett videoer på YouTube av amerikanske babyer som brukte babytegn. Så fascinerende! Dette skulle jeg også klare!

Så kom Leon og alt som hørte med for vår del, ammetrøbbel, dårlig vektoppgang og svangerskapsdepresjon. Jeg prøvde å bruke tegn med mitt lille nurk, men skjønte ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg var jo vant til enten bruke tegnspråk, med tegnspråk grammatikk uten stemme. Eller norsk med tegnstøtte hvor man bruker tegn til ALLE ord. Det ble for mye for meg. Jeg orket ikke og gav opp. Ikke kjente jeg noen andre som brukte babytegn heller. Uten noe inspirasjon og noen til å motivere ble det vanskelig. Jeg knakk ikke koden.

Så jeg la det vekk, orket ikke bruke noen tegn i det hele tatt og fokuserte på å få det bedre og fokuserte på å bare være mamma.

Først da Leon var rundt fem måneder følte jeg at jeg begynte å få hodet over vann, ammingen gikk lettere og jeg hadde bedre kontroll. Jeg oppsøkte babycafe for tegnspråkbrukere og møtte Petter fra BeSeen som på det tidspunktet arrangerte babytegn kurs i Oslo. Jeg fikk lære mer om babytegn gjennom dem, jeg fikk tips og veiledning. Noe som gjorde at jeg lettere forsto hvordan jeg skulle bruke det jeg allerede kunne både fra pedagogikken og fra tegnspråk med mitt barn.

Da Leon var ni måneder gjorde han sine første tegn! For en magisk følelse! Det er noe jeg virkelig unner alle å oppleve. Plutselig åpnet det seg en ny verden for oss begge. Han kunne gjøre seg forstått og ikke minst forsto han bedre hva jeg snakket om når han fikk se tegnene. Og jeg fikk kjenne at tilknytningen mellom oss ble sterkere, jeg mestret å være mamma.

Hverdagen ble enklere og morsommere, da han var 1 år brukte han rundt 50 tegn selv og forsto mange fler. Vi kunne ha lengre samtaler og dialoger ved hjelp av tegn! Det var også på den tiden jeg ble spurt om å starte som kursholder for BeSeen. ☺️

Dette er den viktigste grunnen til at jeg virkelig brenner for å lære andre om babytegn! Jeg har erfart at dette virker, at det er gøy og at det forsterker språkutviklingen og tilknytning.

Ønsker du å lære babytegn så holder jeg privatekurs for barselgrupper og sporadisk hjemme hos meg.
Sjekk facebook siden min for mer info.

I tillegg har jeg også en medlemsportal som er nettbasert. Der kan du lære tegn, sanger med tegn og leker.
Klikk på her for å lære mer.

Lurer du på noe om babytegn så ikke nøl med å legge igjen en kommentar eller kontakt meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *