Baby,  Hverdag,  Mammaliv,  Oppskrift,  Tips og triks

Tre oppskrifter

På Instagram har flere spurt etter oppskrifter på ting vi har laget på kjøkkenet så tenkte å dele tre av de her.

Det er ikke helt mine egne, men jeg har gjort et par små justeringer.

Den første er babykjeks jeg og Leon lagde til Adam. Vi har så smått begynt å smake litt på mat forrige uke. Adam fikk prøve en av disse, men jeg følte ikke han var helt klar for de ennå. Likte de gjorde han, men jeg følte han ikke var helt klar for å mose de bitene som løsnet i munnen ennå.

Heldigvis kan kjeksene fryses ned og spares til han blir litt mer vant til å spise/mose maten i munnen. De kan også spises nesten rett fra fryseren de tiner raskt og kan være deilig for små kløende gommer. Men ikke gi de helt frosne til babyen.

Oppskriften er fra Bare bra barnemat som har mange fine oppskrifter til de minste.
I våre kjeks hadde jeg også i en dadel.

Her finner du dems oppskrift

 

Når vi først hadde fremme foodprosessoren så slang vi like gjerne sammen noen raw sjokolade kuler.
Både min og Leon sin favoritt kafé er Oslo raw. Joda han er kanskje LITT påvirka av mamma, men da(for mange måneder siden nå) han fikk valget mellom et bakeri og Oslo raw valgte han helt selv å gå på Oslo raw.

Så da jeg spurte om vi skulle lage sjokoladekuler som de har der var det jubelrop!

Disse kulene er også oppskrift fra Bare bra barnemat og SUPER gode!

Oppskriften på de finner du hos dem her

 

Og ja, kulene er så klissete og deilige som de ser ut som :p

 

Den siste oppskriften fant jeg på instagram hos Surdeigshimmelriket. Det er en genial oppskrift for å bruke det du kanskje ellers ville kastet når du mater surdeigen. Sånn blir det iallfall for meg når jeg mater Bodil, som surdeigen min heter.

Det er kjeks som er så latterlig enkle og raske å lage, men SÅ gode! Leon stakk av med boksen med kjeks og satt og knasket i vei på rommet sitt mens han hørte på lydbok.

Denne oppskriften har jeg fått lov å dele med dere her:

250 g flat surdeigstarter
200 gram sammalt spelt(eller det du har, jeg brukte hvetemel)
2 ss herbes de provence (her brukte jeg timian og rosmarin)
2 ss smør

Bland alle ingrediensene. Deigen skal kunne formes til en litt klissete ball. Er den alt for tørr kan du ta i litt mer smør eller starter. Er den for vår tar du i litt mer mel.

Dekk to stekeplater med bakepapir, ha olje på hendene dine og press deigen ut så tynt du kan uten at det blir hull i deigen.
Pensle deigen med en god olivenolje og bruk en pizzarulle eller en skarp kniv til å lage kjeksmønsteret.
Prikk alle kjeksene et par ganger med en gaffel (dette for at de ikke skal blåse seg opp).
Strø over med maldonsalt, litt urter og eventuelt litt parmesanost.

Stekes midt i ovnen 200 grader i ca 15-20 minutter.
Ovner ateker forskjellig, så følg med på kjeksene så de ikke blir brent.
De skal være gyldne.
La kjeksene avkjøle seg på rist så de blir sprø.

Oppskriften er inspirert av @kingarthurflour

Så håper jeg du fikk inspirasjon til å bake noe nytt og enkelt 😀

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *