Fødsel,  Graviditet,  Hverdag,  Mammaliv

Ti ting jeg skal gjøre i september

Jeg har skjønt at det er en sånn blogg greie å skrive innlegg som “Dette gleder jeg meg til i september” eller “Ti ting jeg skal gjøre i september”.

Så da tenker jeg at jeg skal ikke være noe dårligere 😉

For meg har dette vært et langt svangerskap. Mye fordi ventetiden før og alt som har skjedd i de årene vi har prøvd har krevd mye og prøvetiden var så lang. Så de første månedene, ja både første og andre trimester gikk ganske sakte. Høsten føltes veldig langt unna.

Jeg syns ikke det er lenge siden vi fortalte Leon at han skulle bli storebror, men at først skulle det være sommer og så blir det høst og når blandene faller fra trærne, da, da kommer snart babyen vår. Også kom plutselig høsten. Sommeren føltes ganske kort ut! Kanskje ikke bare jeg som synes det?

Og nå, som jeg plutselig er i tredjetrimester, da kjenner jeg på at nå er det faktisk ikke lenge til!

 

Så dette er ti ting jeg skal gjøre i september:

 

  1. Gjøre klart til baby! Jada, neida så. Det kommer en baby men det er ikke HELT klart ennå. Altså om den hadde kommet nå, så hadde det jo gått bra. Men jeg kjenner virkelig på nesting trangen nå. Babyklær som skal vaskes og skaffes! Vi har ikke SÅ mye igjen etter Leon. Stelleplassen med tøybleier skal gjøres klar. Slyngevuggen skal også vaskes og kanskje settes opp også? Vi skal også få skrudd opp noen kroker i taket til vuggen :p
  2. Fylle fryser og kjøleskap. Vi har fått ordnet med kjøleskap og fryser i kjellerboden. FOR en luksus! Så målet er å få fylt opp litt med rundstykker, ferdige hjemmelagde supper i posjoner, middager osv. Slik at jeg og familien enkelt kan få i oss mat den første perioden med baby i hus. Dette får jeg heldigvis litt hjelp med. For det trenger jeg, fort gjort at jeg blir litt over ambisiøs. Det er nok redebyggings instinktene som tar overhånd her.
  3. Strikke babyklær. Jeg har kjøpt inn for mye garn! (Sa ingen strikker noen gang?) Hehe, men det er nesten blitt fakta. Hadde så store planer om å strikke masse tøy. Mest fordi jeg syns det er så mye “kjedelig” babytøy. Alt er liksom rosa eller blått. Men nå spørs det da, om jeg rekker å strikke alt som jeg hadde hatt lyst til. Heldigvis har jeg bæretøy så håper jeg får til å strikke når baby kommer også.
  4. Dra på bæretreff. Til helgen er det Nasjonalt bæretreff i Oslo. Dette er vel fjerde året det arrangeres og jeg har faktisk vært med hvert år. både med stand og med workshop. Gleder meg veldig til i år, så koselig å møte andre bæreinteresserte, nerde i bruktboden og hilse på alle de man kun har sett på profilbilde på Facebook gjennom bæregruppene.
  5. Reattende bæreveileder kurs. For ganske nøyaktig to år siden deltok jeg på bæreveilederkurs. Det var også bare et par måneder etter at jeg hadde mistet første gangen. Det å delta på kurset da, når jeg egentlig skulle vært gravid og snakke og lære så masse om bæring var ganske tøft. Men jeg er glad jeg gjennomførte likevel. Nå har jeg fått mulighet til å “Reattende” som de fleste gjør etter å tatt det en gang. Og det kunne jo ikke passet bedre! Denne gangen gleder jeg meg mye mer, men vil nok få mer utfordringer med å øve på å knyte opp 😉 

  6. Komme meg på alle legetimer. Ikke veldig morsom aktivitet akkurat, men det er blitt en liten jobb i seg selv. Det å reise rundt på div legetimer på Ullevål, jordmortimer, og psykologtimer. Jeg er veldig glad for støtteapparatet jeg nå har rundt meg nå, men kjenner også på at det er mange kokker å forholde seg til.
  7. Blogge og skrive mer. Jeg har så mye jeg gjerne skulle skrevet om og kjenner det er godt for meg å skrive og få tanker ut på “papiret”. Det er god terapi for meg. Jeg håper jo også at det er interessant og nyttig for andre å lese også. Så takk for at du leser <3
  8. Sove mer eller.. Iallfall hvile mer. Søvn er veldig relativt når man er gravid. Jeg hadde nesten glemt det. Jeg er heldig som ikke har noe veldig med bekkensmerter, men om natten er gjerne da jeg har mest vondt. pluss en baby som sparker og kiler på innsiden så er det ikke lett å få sove. Men en ting jeg lærte meg da Leon var baby var at selv om jeg ikke sov så fikk jeg iallfall hvile. Kjenner det er mye av det samme som kommer tilbake nå. En slags forberedelse på det som kommer kanskje? 😉
  9. Få orden på ting! Jeg har skrevet en god liste på små og litt større ting som ikke helt har kommet på plass etter at vi flytta. Og kjenner det hadde vært godt å bare få det på plass nå. Vi hanker inn litt hjelp så vi bare får det unna. Deilig å slippe å tenke på sånt når jeg skal vandre rundt hjemme.
  10. Få bedre økonomisk oversikt og rutiner for innkjøp. Veldig påvirket av en del andre mammaer på instagram og sikker preget av at høsten kommer og baby. Så har vi veldig lyst til å få bedre oversikt over utgifter og innkjøp. Særlig mat! Vi trenger å spare opp en del når jeg går i permisjon, målet er at vi kan ha dette barnet hjemme så lenge som mulig, men det vil kreve en del av oss økonomisk. Særlig når vi nå lever på 150% inntekt. Motivasjonen er høy for dette er en tid vi ikke får igjen. Men det vil nok bli utfordrende også.

 

Det var kanskje ikke akkurat ti små ting. Så det er vel bare å sette igang? 😉

 

Har du noen mål for september?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *