Bærekraft,  DIY,  Mammaliv,  Tips og triks,  Våre produkter

Sminkefjerner laget på kjøkkenbenken!

For et halvt årstid siden begynte jeg å lage min egen sminkefjerner og egne gjenbrukbare sminkepads. Her får du oppskriften på sminkefjerneren jeg bruker 🙂 Håper du liker den like godt som meg!

 

Her er oppskriften jeg bruker: 5 dl vann, 3 ss kokosolje, 2 ss baby sjampo. Cocosa får du på de fleste helsekostbutikker og baby sjampo av valgfri type. Jeg vet at Natusan er noe omdiskutert, men jeg bruker denne siden det var den jeg hadde som jeg fikk gratis da jeg var gravid. Jeg vil da heller bruke den opp enn å kaste den 😉 Poenget med å bruke baby sjampo er at de har så kalt “No tears” formel.

Du trenger også noe å ha sminkefjerneren din oppi, jeg bruker en liten glassflaske som jeg har med meg på tur og en pumpeflaske som jeg bruker til hverdags. Jeg bruker å skylle disse med kokende vann.

Andre ting som er greie å ha er en trakt, dl mål, skje og i tillegg en bolle til å blande alt i.

Jeg koker opp vann slik at det er sterilisert og lar det avkjøle seg litt, men blander ut kokosoljen i litt lunket vann slik at det løser seg opp. Også rører jeg forsiktig inn sjampoen for å ikke lage for mye skum. Hell på skrått og rolig oppi flaska så ikke det skummer for mye.

Så har du sminkefjerneren din helt klar for bruk! Er det veldig kaldt der du oppbevarer den kan det være at kokosoljen skiller seg og blir hard, da bruker jeg bare å holde flaska under varmt rennende vann til det har løst seg opp igjen. Så snur jeg litt forsiktig på flaska for å blande det litt igjen.

Dette er sminkefjerner padsene jeg har sydd selv som jeg vasker og bruker omigjen. Disse kan jeg dele oppskrift på senere om det er ønske om det 🙂

Ønsker dere en fin lørdagskveld!

Christina <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *