Babytegn,  Mammaliv

Q&A om babytegn

På instagram story her om dagen spurte jeg dere om å spille meg spørsmål og en del av de som kom inn hadde med babytegn å gjøre. Så da tenkte jeg like greit kjøre en runde med Q&A(min første her på bloggen, føler meg sykt blogger nå 😉 ), men en babytegn variant!

 

So here goes:

Hvordan komme i gang og når kan man begynne med det?

Om man ikke kan noen tegn fra før av så pleier jeg å anbefale å lære seg ca fem babytegn og starte med det. bli god på å bruke de og heller øke på etter hvert. Begynner man med altfor mange tegn så kan man føle seg litt overveldet og man glemmer kanskje å bruke det i det hele tatt. Eller man orker ikke fordi det blir for mye styr.

Så start gjerne i det små og øk på så raskt dere kjenner dere klare for det.

Man kan starte så tidlig man vil, jo tidligere jo bedre. Men det kan også føles kjedelig og nytteløst å gjøre babytegn med en nyfødt baby. Men fra en tre måneders alder er veldig fint, da de gjerne ser litt bedre, er litt mer våkne og begynner å fokusere mer på deg.

 

Hva er de aller første tegnene man bør bruke med babyen sin?

Dette er et av de spørsmålene jeg får oftest og noe jeg også lurte veldig på da jeg skulle starte. For jeg kunne jo alle tegn, så for meg var det vanskelig å begrense det til det mest nyttige. Nettopp fordi jeg får dette spørsmålet så ofte så har jeg laget en liten guide til de ti første babytegnene som du kan få og laste ned. Da vil du også få flere babytegn tips fra meg på mail senere.

 

De ti første babytegnene finner du her

 

Hvordan går man frem når man skal lære babyen tegnene?

Her finnes det ulike metoder og leker man kan bruke for å fremme læring av babytegn, det går jeg ikke inn på nå. Men i hovedsak så handler det om å være konsekvent med babytegn og bruke tegnene like ofte som du sier ordet. Sånn helt enkelt og greit 😉

Du kan også få mine tre beste babytegn tips her

 

Hvilket babytegn er morsomst å gjøre?

Svaret på dette spørsmålet er nok like mange som det finnes babyer der ute! 😀 Det vil jeg si avhenger veldig av babyen og dens interesser. Det kan være bil, dukke, Tbane, vann, båt, bamse, leke osv. Men en av de tingene som gjerne fanger veldig interesse hos de fleste babyer som de er utrolig fascinerte av er lys! Lys var også det første tegnet Leon gjorde da han var rundt ni måneder, sånn utenom peking.

Derfor er dette også ett av de ti babytegnene i guiden min <3

 

Da ble det en liten babytegn Q&A i denne omgangen! Kommenter gjerne om dere likte det og stil gjerne spørsmål til ny Q&A senere, da blir jeg så glad 😀

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *