img_9919

Da jeg ble mamma skulle jeg klare alt!
Jeg skulle fulltidsamme, bære, gå lange deilige trilleturer med verdens beste barselgruppe, ikke minst skulle jeg bruke babytegn og kose meg GLUGG i hjel i permisjonen! Ikke noe grining og frustrasjon her i gården nei! For jeg viste hva som skulle til!

Vel, det var LITE som ble som det skulle…

Ikke fikk jeg til amminga og måtte delamme, 1. nederlag. Ikke fikk jeg til bæringa, 2. nederlag. Ikke fikk jeg verdens beste barselgruppe, 3. nederlag. Trilleturer ble noe pes i pissregn og slaps og et must for å få han til å sove, 4. nederlag. Og jeg fikk ikke til å bruke babytegn. 5. nederlag.

Det 5. nederlaget var nesten det verste. Jeg kunne jo tegn! Jeg hadde jobbet i barnehage med døve barn!

DETTE av alt burde jeg ha naila!

Men neida.. Jeg feila…

og faila..

Til jeg ga opp å bruke babytegn.

Jeg hadde starta i feil ende.

Men jeg viste at hvis jeg brukte babytegn så ville jeg få et helt unikt innblikk i HANS verden. Er det ikke det vi alle lurer på når vi har små babyer?

Hva tenker de egentlig på?

Hva føler de nå?

Hva er det du egentlig vil ha?

Da Leon var fem måneder begynte ting å løsne, det var også da jeg lærte mer om hvordan jeg skulle bruke tegn med min hørende baby.

Jeg fikk veiledning, konkrete tips, leker og sanger vi kunne bruke.

Og det var ikke så langt unna det jeg allerede kunne, men jeg hadde bare ikke knekt koden. Da jeg gjorde det tok det ikke lang tid før Leon svarte med tegn. Noe som gjorde hverdagen vår SÅ mye lettere!

Plutselig kunne han fortelle meg hva han ville ha. Om han var sulten eller tørst, om han ville lese bok eller leke med bil. Om han tenkte på tbane eller en fugl.

Nå brenner jeg for å lære andre om babytegn slik at de kan få oppleve de store gledene med det og redusere gråt og frustrasjon i hverdagen.

Vil du lære mer om babytegn?

Klikk her