Baby,  Mammaliv,  Psykisk helse

Ny rekord 😬

Ser du den lille prikken? Den bitte lille hvite?

Det er en melkeblemme. Jupp! De kan være så små! Og den lille rakkeren kan tette igjen en hel melkegang i mitt bryst. Det kan gjøre ganske så vondt.

Dette er helt sikkert gresk og veldig rart for noen. Men #normalizebreastfeeding og sånn. Så les videre er du grei.

De siste tre ukene har jeg hatt flere melkeblemmer og tette melkeganger enn jeg har hatt de nå tilsammen tre årene jeg har ammet! 😱 Det er vist ny rekord.

Denne situasjonen gjør noe mer oss, med meg. Og med brysta og melka! Jeg er tydeligvis stressa. Ikke så rart kanskje? Jeg vet det jeg ikke er alene. 💛

Det blir ikke ro til lange gode og stille ammestunder nå. Det blir på gulvet og ved spisebordet eller i sofaen med storebror nesten oppå oss noen ganger. Heldigvis finnes ammehjelpen både på telefon og nett. Bruk dem er min oppfordring!

På ammehjelpen.no har jeg lest meg frem til hvordan jeg raskere kan bli kvitt sånne blemmer som denne. Før det evt blir betennelse. For betennelse, det trenger ingen av oss nå!

Om du ammer eller ei. Vi må ikke glemme å også ta vare på oss selv oppi alt dette. Du er også viktig. Du som er mamma 💛 selv om du kanskje gir alt for barna dine nå og muligens jobber att på til!

Dine følelser betyr noe, ditt hode og din kropp. Lytt til kroppen din, pleie deg selv om så bare litt. Jeg vet, du har ikke tid egentlig, men når sånt som dette skjer så må noe gjøres. Både for deg og meg.

Så må du redde deg selv før du kan hjelpe andre, ta på din egen maske først og det der. Så gjør det i morgen. Gjør EN god ting for deg selv! En dusj alene, høre podcast, spise sjokolade i smug, ring en venninne eller gå en tur?

En ting som senker skuldrene dine ett hakk eller to. Som hindrer de tette melkegangene eller gir deg litt mer tålmodighet til å være en god mamma igjen.

Hva trenger du? 💛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *