DIY,  Hverdag,  Oppskrift

Not another post about Dalonga kaffe

DA har jeg også fått testa karantenekaffen! 😂 Det er jo blitt skikkelig trendkaffe. Den heter egentlig dalgonakaffe og kommer fra Sør-Korea. Jupp jeg har gjort bittelitt research 😅 Og den helt originale varianten har vist vann ikke melk i seg. Så om du ikke er latte-typen kan du jo prøve det isteden.

I motsetning til de fleste andre måtte jeg kjøpe inn pulverkaffe for å lage den 😆 Jeg drikker jo ikke svart kaffe og mannen begynte å drikke kaffe for bare noen år siden. Han har vist aldri dukket pulverkaffe!

Oppskriften er jo enkel nok. Du har kanskje laget den allerede? Hvis ikke så kommer den her:

Like deler pulverkaffe, sukker og kokende vann. Pisk sammen med en visp, for hånd eller håndmikser. Jeg fikk tips om å bruke Nespresso melkesteamer til piskinga så det skal jeg prøve i morra! Hørtes mindre strevsomt ut 🤣

Isbiter og valgfri melk i et glass. Jeg brukte ikaffe havremelk fra oatly. Topp med kremen, ta bilde til Instagram. Rør sammen med melken og drikk 😄

Hvorfor har jeg ikke vist om denne tidligere er mitt spørsmål 😅 Jeg som i perioder har vært helt avhengig av tine iskaffe. Denne ligner faktisk en del syns jeg. Hadde spart meg for mye penger og mye sukker.

Selv om denne også blir ganske søt så har du mer kontroll på sukkermengden her. I en tine iskaffe mocca(som var min go to) er det vel rundt 10-13 sukkerbiter om jeg ikke husker feil. Her brukte jeg to spiseskjeer og det ble krem nok til to kopper. Jeg har også sett noen bruke kokossukker for litt bedre alternativ til søtning.

Blir nok flere av denne fremover ja! Det er jo perfekt med iskaffe når man uansett ikke rekker å drikke kaffen varm 😆

Har du kastet deg på trenden også? Hva syns du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *