Baby,  Bærekraft,  Hverdag,  Mammaliv,  Psykisk helse,  Tøybleier

Naken kvinne

Da jeg var gravid hadde jeg nok veldig høye ambisjoner om at jeg skulle bruke tøybleier helt fra starten. Og helst ikke en eneste vanlig bleie skulle jeg putte på han, men jeg og mannen ble enige om å gi oss selv noen dager kanskje en uke eller to på å lande etter fødsel først.

Jeg slo meg til ro med det. Ville jo være sikker på at ammingen kom godt i gang også. Siden dette var en av mine største utfordringer sist. Jeg ville ikke at mine ambisjoner om tøybleier skulle gå utover ammingen, siden amming er hakket viktigere for meg å etablere. Så vi tok oss tid.

En uke ble til to. Andre utfordringer kom vår vei. Jeg kjente på ulike følelser som blusset opp. Mange gode, men noen vonde fra forrige barseltid. Som når Adam gråt på stellebordet kom det sterke flashback med en vond følelse veltende over meg. Da gjaldt det bare å få byttet den bleia og bli ferdig. Da var det ikke tid for å fomle seg frem med tøybleier. Det ble for mye.

Etterhvert ble rytmen bedre, mindre skriking på stellebordet og mindre flashback. Så da har vi prøvd oss frem, en bleie om gangen. Vi har ikke gått helt over til kun tøybleier, men jobber med saken. Sakte men sikkert, i vårt tempo. Jeg har også testet EC(eliminasjons kommunikasjon) litt, ved at jeg holder han over vasken slik at han kan bæsje/tisse, men det får jeg evt skrive mer om en annen gang. Men jeg ble selv overrasket over hvor bra det funker!

Nå var vi nesten tomme for “vanlige” bleier. Da blir det jo slik at nød lærer naken kvinne å spinne. Det var nok bra også å få litt ekstra press på å bruke ennå flere tøybleier. Vi har så smått gått over på onesize lommebleier. Og jeg er nok av den typen som bare vil finne et system som funker og bruke det. Ikke teste alle mulige varianter. Men vi får se, kanskje jeg detter ned i det kaninhullet også? 😅

Noe av det jeg syns er gøy med tøybleiene er jo alle de gøyale mønsterne! Som denne fra Lillegull tøybleier! Som jeg er stolt ambassadør for (så litt reklame). Digger Harry Potter nerde-bleiene våre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *