DIY,  Hverdag,  Mammaliv,  Tips og triks

Lag ditt eget bodybutter

Nå har jeg holdt på i snart ett par år med å prøve å finne gode produkter og kosmetikk som ikke inneholder for mye parfyme eller masse rare stoffer jeg ikke vet hva er.

Noe av grunnen er at etter at jeg fikk Leon så sluttet jeg med parfyme. Jeg følte det ikke var bra for hverken han eller meg at jeg hadde på meg parfyme. Plutselig syns jeg ikke det luktet noe godt heller.

En annen grunn som har blitt mer viktig de siste par årene er dette med fertilitet/infertilitet og hva man putter både i og på kroppen. Huden er vårt største organ og jeg ønsker å være mer forsiktig med hva jeg har på den.

Det har ført meg til å søke til økologisk sminke og “alternative” produkter. Noen av de har jeg begynt å lage selv med hjelp av bla gode eteriske oljer. Og det er jo ikke bare nyttig for kroppen, men også ganske morsomt og føle at man faktisk ikke trenger å bruke hundrevis av kroner på kosmetikk. Du kan faktisk lage det selv på kjøkkenbenken.

Oppskrift:

0,5 dl kokosolje
0,25 dl shea smør
0,25 dl kakaomasse
8-10 dråper virak/frankincense
5-7 dråper lavendel

 

Sånn gjør du:

Smelt kokos olje, shea smør og kakao masse i vannbad.
La de kjøle seg litt ned før du har i de eteriske oljene.
Kjøl så helt ned i kjøleskap ca 20 min eller til det begynner å stivne.
Så pisker du blandingen til en luftig krem med en håndmikser.
Ha det over på et rent og sterilisert glass og la det stivne helt.
Og voila! Du har laget ditt helt eget bodybutter/hudkrem!

Dette er faktisk noe av den beste kremen jeg har brukt! Jeg har så lenge jeg kan huske slitt med røde nupper på armene og i det siste også på lårene. Etter å ha brukt denne i et par uker var det vekk og jeg har aldri hatt så myk hud før (til og med mannen kommenterte det ;p )!

 

Beklager det litt julete snapchat bilde :p
Det er fra da jeg laget den første gang før jul.

Håper du også vil prøve den! Jeg anbefaler alltid å bruke gode eteriske oljer som er veldokumenterte. Om du er interessert i de jeg bruker så ta kontakt med meg <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *