Fødsel,  Graviditet,  Mammaliv,  Psykisk helse

Kjære ABC

Ja, hva skal man egentlig si?
Overlegen sa at jeg egentlig ikke får lov å føde hos dere.
Men når jeg leser kriteriene så kan jeg ikke skjønne hvorfor,
det er ingenting jeg vil mer enn å føde hos dere.

 

Kanskje ikke akkurat sånn jeg burde starte søknaden min? Men det er sånn jeg kjenner det, det er virkelig ingenting jeg heller vil! Da jeg var på Gaia samtale hos en av jordmødrene deres, så satt vi i et av ABC-føderommene. Det var en sånn god stemning i det rommet. Romslig, beroligende grønnfarge, dobbelt seng, badekar og et par gode stoler. Så skulle hun vise meg fødeavdelingen… Der jeg skal føde.

Jeg fikk nesten angst bare av synet og følelsen i rommet. Trangt; er det virkelig plass til tre personer her? Hvitt, jeg kan ikke fordra hvite rom og sykehusfølelsen det gir. En seng, that´s it og maskiner.. En del av de.

 

Om du skal føde på vanlige avdelingen på Ullevål, så er det ikke nødvendigvis så ille altså. Jordmødrene fikk all mulig skryt og jeg har hørt mye fint om de.

Men jeg har så mange vonde opplevelser med sykehus og leger de siste årene, at jeg orker ikke tanken på å skulle føde på et sånt rom. Jeg trenger å ikke føle meg syk når jeg skal føde. Sist fødsel sitter også sterkt i hvor jeg følte jeg mistet frihet til å selv føde mitt barn. Følte meg lenket til fødeseng de har på Ahus. Følte jeg selv mistet kontroll.

Jeg er en visuell person, estetisk person. Jeg lar meg lett påvirke av omgivelsene mine. I flere år har vi bodd i hvite leiligheter. Vår nåværende leilighet har ikke en hvit vegg igjen. Farger og omgivelser gjør noe med meg. Og det hvite sykehusrommet gav meg nesten angstanfall der jeg sto. Gråten svelget jeg ned så godt jeg kunne. Ville ikke vise svakhet til jordmor, men kanskje skulle jeg gjort nettopp det.

“Jeg vil ikke føde her. Jeg vil ikke føde her… Jeg vil føde på ABC…”

 

På anbefaling av min egen og ABC jordmora skal jeg nå skrive søknad til ABC, men hvordan skal jeg overbevise om at jeg skal få lov? Må jeg overbevise? Og hva gjør jeg om jeg får avslag? Dette er kanskje min siste fødsel. Jeg trenger at det blir en god opplevelse.

 

Har du født på ABC eller annen “naturlig” avdeling?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *