Baby,  Babytegn,  Barsel,  Graviditet,  Mammaliv

Jeg har en hårete drøm!

Jeg har introdusert meg litt tidligere, men jeg har kanskje ikke fortalt så mye om min bakgrunn med babytegn?

Helt fra jeg var barn har jeg vært fascinert av tegnspråk, jeg og kanskje du også var jo generasjonen som «måtte» se tegnspråk nytt før barne-TV startet. Kanskje var det der interessen startet for jeg satt og hermet og prøvde å gjøre det samme som nyhetsoppleserne! 😅

Da jeg skulle begynne å studere sto det mellom tegnspråktolk utdannelse og faglærer i kunst og håndverk. Da det ble faglærer utdannelsen, begynte jeg på tegnspråk kurs ved siden av studiene. Tegnspråk var virkelig spennende og falt veldig naturlig for meg! Etter bachelor ble det årsstudium i Norsk tegnspråk som har blitt hjertespråket mitt 💛

Året etter fikk jeg jobb i Voldsløkka barnehage med døve-, hørselshemmede- og hørende barn. Der brukte vi daglig tegnspråk og tegn med alle barna, Jeg lærte nye sanger med tegn, leker og eventyr 🤗

Så ble jeg gravid og fikk Leon i 2014, jeg var sikker på at jeg ville bruke babytegn med han. Jeg hadde kommet over YouTube video av en amerikansk mor som viste babytegn med sin ettåring.

Og jeg var solgt! Det så helt utrolig ut! Tenk om små babyer også kunne gjøre seg forstått med å bruke tegn!?

Jeg startet fra han var liten, men følte jeg ikke fikk det til og strevde med å knekke koden for hvordan dette skulle funke med mitt hørende barn. Jeg var mer vant til døve barn og tegnspråk!

Da kom jeg i kontakt med BeSeen babytegn som holdt kurs i Oslo på den tiden. De ga meg noen tips og vink som gjorde at jeg knakk koden og alt løsnet! I 2015 ble jeg spurt av BeSeen om å bli kursholder for dem noe jeg selvfølgelig ønsket å gjøre. 💛

Siden da har det blitt mange kurs både offentlig, private og på nett. Det er så gøy å få kombinere utdannelsen innenfor pedagogikk med tegnspråk og babyer. Jeg virkelig elsker å dele og lære bort babytegn. Jeg har fått møte mange små og store som er nysgjerrige på å lære. Det er virkelig stort å se de små forstå og bruke tegnene selv! 😄

Min store hårete drøm er at babytegn skal bli like populært i Norge som det babysvømming er! 😱🤩 Vil du hjelpe meg å realisere den drømmen så tips gjerne en mamma eller pappa om siden min. Det betyr så mye! For babytegn er virkelig nyttig, ikke bare her og nå når babyene er små, men noe de vil ha med seg lenge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *