Fertilitet,  Graviditet,  Mammaliv,  Psykisk helse

Jeg har dårlig samvittighet

Kjære deg som er barnløs eller sekundærbarnløs, du som er midt i et IVF forsøk, du som nesten har gitt opp drømmen, du som lengter, du som håper, du som har mistet og føler kroppen svikter deg, du som ville gitt alt du har for å få bli mor eller far. Dette er til deg 💛

For jeg har faktisk dårlig samvittighet ovenfor deg. 💛 Hvorfor kan jeg nesten ikke helt beskrive en gang. Som du kanskje har lest tidligere har veien mot nr to vært lang og hard for oss. Derfor vet jeg mye om hvordan du også føler det. Den lengselen etter å holde din egen baby. Jeg kjenner den lengselen. Når alt i livet dreier seg om tester, prøving, venting, medisiner og babydrømmen. Jeg kjenner også følelsen av å ha gitt opp.

Og kanskje det er derfor jeg kjenner på en slags dårlig samvittighet for at jeg nå får lov til å gå rundt med en voksende mage og en sprellene baby inni. Dårlig samvittighet for at det plutselig gikk av seg selv når vi ikke egentlig prøvde. Dårlig samvittighet for at det derfor kan virke som om dette var lett. Og ikke minst kan jeg ha dårlig samvittighet for at jeg også har vært deprimert deler av dette svangerskapet.

Jeg burde jo bare være glad, lykkelig og takknemlig. Jeg er takknemlig, men lykkefølelsen har ikke slått seg ned. Kanskje har jeg holdt den på avstand og ikke sluppet den inn?

Det kan også være utfordrende å føle på. Alle forventer at jeg nå er så lykkelig og glad nettopp fordi dette var vært en lang kamp, men kanskje er det derfor lykken ikke har vist seg så sterkt ennå. Det føles for godt ut til å være sant, og da klarer jeg fortsatt ikke tro at det er det..

For jeg kan faktisk ikke tro det. Fortsatt kan jeg ta meg selv i å bli “overrasket” over magen, skvette av spark. Når skal jeg egentlig begynne å tro at det skal gå bra denne gangen? At denne gangen var det vår tur til å vinne i Lotto.

Kjære deg som venter og lengter. Jeg prøver å fortelle meg selv at det ikke hjelper deg noen ting at jeg har dårlig samvittighet for at det denne gangen var vår tur. Det hjelper ikke at jeg nesten skammer meg over magen eller lurer på om det er du som sitter ved siden av meg på bussen. Jeg vil gjerne tro også at du ønsker at jeg skal være lykkelig for at det endelig kan gå.

Men en ting vil jeg si til deg, uansett hvem du er og din situasjon, jeg lengter med deg, jeg håper med deg, jeg gråter med deg, jeg krysser fingrene og ber for at det en gang skal bli din tur. 💛

Også må jeg nå prøve for min egendel prøve å legge fra meg denne dårlige samvittigheten. For dårlig samvittighet hjelper ingen, hverken meg eller deg. Jeg må prøve å slippe lykken til. Så jeg nå kan tillate meg selv å nyte hvert spark, strekkmerkene, redebygging og bekkenløsning. For dette har også vært min største drøm og ønske å få oppleve igjen i nesten 4 år. Også håper jeg at kanskje min historie og reise, kan gi deg noe, et snev av håp kanskje?

 

Jeg ønsker deg alt godt uansett hvordan ditt utfall blir og jeg ønsker at du en gang skal bli lykkelig.

 

2 Comments

  • Line

    Som IVFer vil jeg si at dine erfaringer og det at du ble gravid på egenhånd er en inspirasjon og motivasjon for meg! Ingen grunn til dårlig samvittighet. Vi som følger deg velger selv å følge deg og for meg er du en inspirasjon. Jeg setter også pris på at du alltid er ærlig om alt. Setter pris på at du deler de vanskelige stundene og at du ikke glorifiserer livet og svangerskapet 😊

    Nå er jeg blitt gravid med IVF på 3. forsøk, men det å høre om andre som bruker lang tid og plutselig klarer det på egenhånd gir meg et håp om at vi kanskje en dag kan få søsken uten hjelp! ❤️ (Selv om vi heldigvis har noen liggende på frys nå som kan brukes om søsken ikke kommer av seg selv)

    • Christina Eng Hauge

      Gratulerer så mye med graviditeten! <3 Og tusen takk! Det betyr mye å høre. Ønsker deg alt godt i svangerskapet og med den lille 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *