Babytegn,  Hverdag,  Mammaliv

Hvorfor babytegn?

Mange har spurt meg opp igjennom hvorfor jeg hadde så lyst til å bruke babytegn med sønnen min.

Svaret var veld like enkelt som komplisert. Jeg elsker tegn! Tegn gir muligheter, tegn gir språk, tegn er nydelig, tegn gir kommunikasjon, tegn gir samspill og så mye mer.

Jeg var ferdig utdannet faglærer i kunst og håndverk(BA) hadde studert ett år tegnspråk, som var målet for å lære å bruke tegnspråk mer flytende, ikke bare enkelt tegn jeg hadde lært på kveldskurs noen år i forkant. Så fikk jeg jobb i barnehage for døve barn.

Det var veldig spennende og så nyttig. Jeg fikk se hvordan barna -både de hørende og døve brukte tegn med hverandre og oss. På samme tid hadde jeg og mannen allerede vært gift i noen år og drømmen om baby var tilstede så vi gikk for å prøve.

Før dette igjen hadde jeg kommet over flere videoer på YouTube med en amerikansk mamma som brukte babytegn med sin hørende baby. Noe lignende hadde jeg ikke sett og jeg var overbevist om at dette skulle jeg også gjøre.

Jeg leste meg mer opp og så flere fordeler som økt språkkompetanse, tidligere språk, høyere IQ, og selvfølgelig det at babyen skulle kunne gjøre seg forstått lenge før den kunne snakke var den største grunnen til at jeg ønsket å sette i gang med babytegn.

Ikke lenge etter at vi startet babyforsøk nr 1. Var jeg gravid og noe av det jeg gledet meg mest til var å bruke babytegn. Mannen var ikke helt med fra starten, det tok litt tid, men da Leon begynte å bruke tegn tilbake var han overbevist ? Dette var nyttig og gøy!

Starten på vår babytegn karriere kan du se under “om meg” fanen.

Hvis du har havnet på denne siden, kanskje du også er nysgjerrig på babytegn? Hva har vekket din interesse? ☺️

Del gjerne med meg ?

2 Comments

 • Maria

  Jeg ble mor for 1,5 år siden, og begynte så smått å bli interessert i tegn til tale like før fødsel. Vi brukte noen få tegn i starten, og etter barnehagestart har det blitt enda flere siden barnehagen også er veldig opptatt av det! ? Vi merker at vi noen ganger henger litt bakpå, så vi må virkelig følge med og spørre de ansatte om det er tegn de bruker som ikke har kommet på listen i bhg enda ?

  • Christina Eng Hauge

   Så herlig at de bruker tegn i bhg! Digger barnehager som gjør det 😀
   Skjønner godt dere kan føle dere henger etter <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *