Bærelykke,  Tips og triks

Hva skal de ha på seg?

Ett veldig vanlig spørsmål når man begynner å bære barn eller babyer er hvordan skal vi kle de når vi bærer om vinteren?

Og som de fleste vet er jo ull ofte det aller beste, ull har mange gode kvaliteter for både store og små. Ull isolerer og transporterer fukt, så det holder oss varme og tørre. Jeg vil også si at ullplagg varer MYE lenger enn f.eks bomullsklær. Så invester heller i godt ulltøy enn billigere bomullstøy. Det vil du være glad for.

Jo kaldere jo flere lag. Begyn med et-to tynne lag med ullundertøy, ullbody og strømpebukse eller en tynn ulldress. Så et lag med en tykkere ulldress, det finnes mange fine og gode på markedet. Er du redd det skal klø så gå for det som heter ullfleece, kjempe mykt! Det kan også gjerne være hjemmestrikket dress. Vår favoritt ble fort Pickles sin snorkedress. Den har “votter” og “sokker” som du kan brette av eller på etter som hva som passer best.

Stonez, dun- eller ulltøfler som gjerne er vindtette er også lurt å ha når du bærer. Om du har en bærejakke over holder det godt med et ekstra par tykke ullsokker. Hender og føtter er ofte de stedene som fryser først.

Så må en god og tett lue på toppen. De minste er ofte mer utsatt for ørebetennelse så at lua sitter godt og stenger vinden ute er veldig lurt. Ellers vil også en bærejakke med egen hette til barnet hjelpe, men husk lue allikevel. Igjen har jeg likt godt en Pickles oppskrift(ikke sponset, jeg lover ?). Artig skrue hettelue heter luen vi har brukt mest. Her får du en søt lue med hals. Noe som også gjør det vanskelig for de som begynner å bli litt større å dra av seg lua.

 

Ønsker du å lese flere tips og triks for bæring i kulda anbefaler jeg disse to innleggene:

http://www.babybaby.se/2015/12/17-tips-nar-du-bar-bebis-i-vinterkylan-och-nagra-amningstips/

http://www.babybaby.se/2016/01/bildextra-bara-bebis-i-manga-minusgrader/

Jeg vil absolutt anbefale en bærejakke eller bæreomslag også, om du bærer mye ute og særlig med mindre babyer.

Neste gang skriver jeg mer om fordeler og ulemper med bærejakker!

Christina ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *