Baby,  Barsel,  Fødsel,  Graviditet,  Hverdag,  Mammaliv,  Tips og triks

Har vi alt klart nå?

“Du har vel alt du trenger til babyen kommer du”

Påstand mange har kommet med, men nei, det har ikke stemt. For vi har flytta to ganger og vært sekundærbarnløse. Noe som har gjort at jeg har hatt behov for å bli kvitt en del babyutstyr i prosessen. Det å flytte med seg sprinkelseng, badebalje, klær i fleng osv Når man ikke har stor lagrings plass og alle disse tingene kun minner om tap og mislykkethet. Så har vi solgt babyting i flere omganger.

Noe klær hadde jeg igjen, men dette er jo mest sommerklær siden Leon er sommerbaby. Så meste måtte skaffes på nytt, noe som også ga en sjanse til å ikke skaffe en del ting som vi hadde sist som jeg ikke tenker vi trenger i første omgang.

Så her er ca vår utstyrsliste til babys ankomst:

 • Natures sway slyngevugge med stativ.
  Kjøpt brukt på Finn.no, jeg har hørt mye skryt om denne vuggen så er spent på å prøve selv. Vi kjøpte nye skruer til å ha i taket, pluss et ekstra laken til madrassen slik at vi har to stk.
 • Div tøybleier og tøybleie utstyr
  Kjøpt brukt, lånt og fått. Jeg var veldig heldig og kom over en stor pakke med div innlegg og bleier som noen ga bort. En del av bleiene har jeg allerede gitt videre til et veldedig prosjekt. Mye for å slippe å ha alt for mange ulike type bleietyper å forholde meg til selv og selvfølgelig fordi at de trenger dem mer enn oss. Har kjøpt inn noe utstyr nytt bla til lanolisering og strikket et par ullbleier.
 • Stellekommode fra Ikea
  Vi har jo veldig lite bad så hvordan vi skulle få plass til stellebord var et lite mysterie. Vi har endt opp med en løsning med stellekommode fra Ikea, også kjøpt brukt, i gangen rett ved badet slik at vi enkelt kan komme til vann, toalett og vaskemaskin fra stelleplassen. Stellepute hadde jeg faktisk liggende etter Leon, men mamma sydde et nytt trekk til den og noen matchende oppbevaringsposer til stelleplassen.
 • Babyklær
  Her hadde vi noe babytøy etter Leon. Jeg har kjøpt noe brukt og noe nytt. Det som var gjennomgående med klærne etter Leon var hvor kjedelige farger disse klærne hadde. Det var hvitt, blått, grått og brunt, men nå ønsker jeg mer farger og mønster. Derfor har jeg kjøpt noe nytt og farget noe av det hvite og grå tøyet.
 • Bæretøy
  Her er det veldig individuelt hva man trenger og ønsker. Jeg har gledet meg til å bære ny baby i 4 år nå! Fordi jeg er bæreveileder har jeg en grei samling bæretøy til dette bruket pluss noe “privat” stæsj. Dette kan jeg jo nå bruke om hverandre. Jeg har bla elastisk sjal, ringslynge, vevdsjal i ulike str/lengder og et par ulike bæreseler. Jeg har også fått låne et par bæresjal for å få lov å teste litt forskjellig med lille 😀
 • Newborn seat til tripp trapp stol
  Denne som sist gang har vi fått låne newborn seat av en vennefamilie. Jeg syns det er veldig greit med alt man kan spare penger på. Sist brukte jeg newborn seat istedenfor vippestol, siden den har litt gyngefunksjon når man setter den på gulvet. Noe jeg regner med denne gangen også. Tripp trapp stol har vi ikke kjøpt inn ennå, men tar det litt på sikt. De første ukene blir nok ikke dette setet brukt noe særlig likevel.
 • Babydan sengehest til dobbeltsenga
  Sist sto sprinkelsenga klar på eget rom. Denne gangen har vi isteden kjøpt en ekstra 90 seng som vi har plassert ved siden av 150 senga som vi nå har sovet i alle tre i fem år. Så istedenfor sprinkelseng eller bedsidecrib har jeg kjøpt en sengehest som kan festes på enden av dobbeltsenga. Den fant jeg på finn rett borti gata her Så håper det funker greit.
 • BB hug me gravid/ammepute
  Denne har jeg også fått låne av ei venninne fra tidligere i svangerskapet. Har ikke erfaring med hvordan den er å amme med og regner med å amme en del i bæretøy, liggende eller bare i armene også.
 • Bilstol
  Vi har måttet skaffe babybilstol igjen og denne har vi faktisk kjøpt brukt. Selv om jeg var veldig usikker på om vi burde kjøpt nytt. Så var vi veldig heldige og fant et som var så godt som ubrukt.

Det er vel i hovedtrekk det vi har klart til baby nå. Så har jeg noen ting på lista som vurderes videre som bla bærejakke, bilstolpose og vogn skaffer vi kanskje på sikt 🙂

Så vi har vel i grove trekk det vi trenger til babyen kommer. Også syns jeg fortsatt at tipset om at butikken og Finn.no ikke minst er åpent også etter fødsel. Så selv om jeg har kjent veldig på redebyggingsinstinkter i det siste og egentlig kost meg med det, så prøver jeg å fortelle meg selv det også 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *