Graviditet,  Mammaliv

Gravidoppdatering uke 15

Termindato: Oktober 2019

Babyen: ca 10 cm og 70 g, kan nå høre lyder og det begynner å vokse ut øyenvipper og øyenbryn 💛

Kjønn: Vet ikke

Liv i magen: Begynte å kjenne spark i starten av uka, men det er ikke så tydelig hver dag. Veldig fint og rart å kjenne så tidlig, men vet jo at man gjerne kjenner det tidligere når man har vært gravid før.

Forandringer på kroppen: Magen begynner nå å vises, snart kan jeg ikke “skjule” det lenger. Brystene og brystknoppene (liker ikke det ordet egentlig :p) er sykt ømme! Har også merket væske fra dem, sånt er også vanlig når man har vært gravid før har jeg skjønt 😉

Humøret mitt: Humøret er ganske så bra! Etter å ha vært langt nede i flere uker merker jeg nå at det skjer en endring på humørfronten. Og det er SÅ deilig. Kanskje jeg snart kan klare å glede meg å kjenne på babylykke?

Formen min: Også ganske bra nå. Fortsatt litt uvel om morgenen og om kvelden om jeg er veldig sliten og ikke har spist regelmessig. Noe mer energi enn tidligere og litt mer overskudd til å gjøre ting hjemme. Det er også godt å føle på. Har noe vondt i ryggen og magen om jeg står for lenge eller anstrenger meg. Skylder på magemuskler som var delt allerede før jeg ble gravid og ikke helt holder alt på plass.

Søvn: Varier veldig, Leon sover fortsatt halve natten sammen med oss og jeg begynner å kjenne på at det er trangt nå i en 160 seng… Og verre skal det bli si, så her må vi snart gjøre noen tiltak. Selv om vi liker å samsove.

Cravings: Har ikke noen spesielle som holder seg over tid, men har hatt noen innfall. Til frokost så er det eneste som frister kiwi og lyse knekkebrød med smør :p

Aversjoner: Kaffe, har ikke orket tanken på kaffe på flere uker. Og jeg drikker jo kun latte til vanlig, har prøvd et par ganger, men smakte ikke særlig godt.

Mest utfordrende nå: Ta blodfortynnende sprøyter, selv om jeg har satt mange blir det ikke særlig lettere. Takknemlig for at det finnes medisiner jeg kan ta for å ikke få blodpropp, men det betyr ikke at det er lett å sette sprøyte hver dag allikevel 💛

Vektøkning: Ingenting ennå. Har heller gått litt feil vei, men dette stresser jeg ikke med.

Ønsker: Å ta noen fine/morsomme uke for uke bilder.

Neste kontroll: Fastlegen på mandag og første møte med jordmor på helsestasjonen på fredag, så det blir spennende.

Det jeg gleder meg til: Å kjenne spark hver dag så jeg kan slappe mer av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *