Graviditet,  Mammaliv

Første møte med jordmor

I morgen har jeg første møte med jordmor på helsestasjonen.

Nå er det jo over fem år siden jeg var på mitt første jordmor time i samme anledning. Vi fikk tett oppfølging på Ullevål de første ukene i dette svangerskapet. Noe jeg og vi virkelig trengte! Men nå er vi over i et mer “normalt” oppfølgingsløp. Noe som både føles godt fordi legen da anser risikoen for over. Samtidig som det føles litt rart også. Vi er litt på egenhånd, derfor blir det fint å møte jordmor og starte en kontakt og oppfølging også der.

Jeg har fått mye variert erfaring med det offentlige nå, på godt og vondt. Og skal være ærlig å si at leger og helsepersonell har litt å gå på for å vinne min tillit etter gjentatte episoder hvor jeg ikke blir hørt og tatt på alvor av andre. Jeg vil gjerne tro at vi kan stole på helsevesenet i Norge, noe vi burde kunne. Og jeg prøver å være forsiktig med å ta med mine dårlige erfaringer i møte med nye leger og helsepersonell. Men brent barn og det der.

Iallfall blir det et spennende møte med helsestasjonen og jordmor i morgen. Har hun tid til meg og min historie? Er hun snill? Får vi god kjemi? Har hun gode råd og ord til meg? (Husker jeg å ta med urinprøve?😂) Eller vil det føles som å gå på et samlebånd?

Jeg håper ikke. For jeg kjenner jeg trenger at dette blir et bra møte og jeg trenger en hyggelig og omsorgsfull jordmor. Men de egenskapene ligger vel innprentet i stillingen gjør de ikke? ☺️

Var du spent før ditt første jordmortime?

(Foto: unsplash.com John Looy)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *