Hverdag,  Mammaliv

Fordeler vs ulemper

Etter å ha skrevet noen litt tunge og personlige blogginnlegg kan jeg kjenne det er utfordrende å bare skrive om noe “hverdagslig”, men jeg ønsker jo gjerne at dette er et sted hvor jeg også kan dele små hverdagsglimt som skjer, samt morsomme og inspirerende ting med dere.

 

Så jeg legger vekk prestasjonsangst på hvordan og hva jeg skriver å kjører på. 😉

 

Nå er endelig desember long gone, som dere skjønte var desember en skikkelig kjip måned for oss, eller særlig for meg. Januar kom med en god del nytt mot, og giv for å sette i gang med overtakelse av leilighet 2.januar og oppussing, nedpakking av leilighet og endelig sist lørdag flyttet vi!

 

Så hva ble egentlig januar av? På en måte følte jeg den bare forsvant. På en annen føltes den suuuuper lang :p Det ble jo en del oppussing, både satt bort og mye gjort selv. Med super hjelp av pappa <3 Nå er vi endelig i hus(eller leilighet da 😉 ) og føler faktisk at en del er på plass. Nå mangler bare små ting som gardiner og tv opp på veggen. Hehe..

 

Et par før og etter bilder er vel aldri feil? 😉

       

 

Når man flytter sånn som vi har gjort nå så ser man mange fordeler og en del ulemper også så tenkte å dele noen av våre med den nye leiligheten vs den gamle.

Ulemper:

 1. Største ulempen, som veier ganske tungt for meg er at det (igjen) har blitt langt å reise til barnehagen. Her en dag brukte vi 1 time i bil på vei til. Det er veldig kjedelig og særlig om en av oss er syk, men må hente i barnehagen fordi den andre jobber sent (Ja, jeg har vært syk siden flytte dagen forrige uke til nå og er tidvis ettermiddagsgressenke). Men med verdens beste barnehage(!!!) så skal vi iallfall klare den pendlingen frem til sommeren så ser vi hva som skjer da.
 2. Også er det litt langt til jobbene våre(Neida, ikke SÅ langt. Men det der gressenke greiene da veit du 😉
 3. Langt til nærmeste kafe!!! Det er en bitteliten mini sorg jeg må komme meg over at det ikke bare er å rusle ned på Oslo Raw eller Oslo k. Det var luksus så lenge det varte, men nå blir det kaffe fra egen kjøkkenbenk eller på kontoret. Og det er kanskje en fordel for lommeboka 😉
 4. Så tror jeg ikke jeg kommer på flere ulemper… Men den første veier tungt 😉

Fordeler:

 1. For meg og oss alle så er den største fordelen at vi nå eier igjen. Igjen er det deilig å kjenne at vi føler oss fri til å male de fargene vi vil, henge opp det vi vil. Ja, å bare føle at det er VÅRT hjem. Det har vi savnet den lille perioden vi har leid nå.
 2. En annen fordel er at Leon har fått større rom. Det unner jeg han så veldig. Og med det har jeg fått ordnet mer i lekene hans og lagt bedre tilrette for lek på rommet. Også bedre plass til seng, ikke det at han sover i den da :p
 3. Nærmere skog, fine uteområder, skiløype osv
 4. Litt “luftigere” rundt oss. Vi trenger ikke se rett inni leilighetene til 20 naboer fra kjøkkenvinduet. Det er helt greit altså.
 5. Stor balkong! Vi gleder oss til sol og sommer og bestiller en sånn sommer som i 2018 igjen, er dere med på det?
 6. Jeg får et eget lite kontor/hobbyrom og trenger ikke ha alting i stua eller på soverommet. VELDIG greit for oss alle og ekteskapet 😉
 7. Bra skole(har vi hørt). Det føles absurd å måtte ha valgt et sted å bo også med tanke på hvor Leon skal gå på skole.. HJELP! Stopp tiden vær så snill! Han var jo nettopp inni magen. Heldigvis er det 1,5 år til, men jammen går det fort. Da er det iallfall en trygghet å vite at andre liker skolen godt.

 

    

 

Så endte jeg kanskje ikke overraskende opp med flere fordeler enn ulemper 😉 Selv om første ulempe kjenner stor ut, så skal vi klare dette. Men dette kjøpet kjentes lenge litt absurd ut siden det skjedde så fort. På vi inn til legetime på riksen.. Anbefaler ikke å kjøpe leilighet full av kunstige hormoner i en IVF runde :p

 

Men jammen gikk det bra og verdt det likevel.

I morgen kommer første middagsbesøk og det er veldig hyggelig 😀

Ønsker deg en fin helg <3

Christina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *