Babytegn,  Hverdag,  Mammaliv,  Psykisk helse

Er du redd?

For noen dager siden plantet vi en ingefærrot som hadde begynt å gro på kjøkkenbenken.

Ikke vet jeg hva det vil bli av den, kanskje får vi mer ingefær eller kanskje bare en fin plante, kanskje den bare visner?

Jeg aner med andre ord ikke hva jeg holder på med. Eller hva jeg egentlig skal gjøre med den. Ikke har jeg grønne fingre heller.

Jeg bare prøver meg frem og ser hva som skjer.

Ofte er vi litt redd for nye ting, og for å prøve noe vi ikke er helt sikkre på hvordan vi skal gjøre eller hvordan resultatet blir.

Men en ting er helt sikkert! Hvis vi ikke prøver så vil vi aldri få vite hva det kunne blitt! Hvis vi ikke prøver vil vi aldri lære noe nytt. Hvis vi aldri tørr å utforske nye ting så vil vi kjede oss.

Jeg gjør noe jeg er litt redd for om dagen. Jeg vet ikke hva resultatet blir. Jeg vet ikke om jeg vil lykkes eller om det blir fiasko. Men jeg vet at om jeg ikke prøver, så vil jeg aldri få vite det. For meg er det verre å skulle leve med å aldri ha prøvd, enn å være redd for å mislykkes. Sånn som med ingefæren.

Så jeg vil utfordre deg som mamma eller pappa eller andre; prøv noe nytt den kommende uka. Prøv noe du har vært usikker på om du skal gjøre. Prøv noe du er redd for! Hopp i det! Er det å gå på babysang uten å kjenne noen? Eller starte med babytegn? En ny middagsrett? Noe annet? Smått eller stort er ikke så viktig.

Ikke glem å utfordre og utvikle deg selv, selv om du har blitt forelder. Ja, livet er annerledes. Hverdagen snudd opp ned, men ikke la det være grunn til å miste deg selv. Snu det heller til noe positivt og lær noe nytt sammen med barnet ditt!

Så får ingefæren min være et symbol på de tingene jeg er redd for å prøve på, på at jeg er redd for å feile eller ta steget ut i nye ting. Så får vi se hvordan det går med den.

Og om du er riktig så tøff; så del gjerne med meg i kommentarfeltet! Hva vil du prøve som du er litt redd for eller som du aldri har prøvd før?

2 Comments

  • Liv Leilah

    Veldig bra og reflektert ? Du er tøff!! Jeg er heller ikke kjempeflink til og prøve nye ting. Men for min del Må jeg det nå, da vi flytter på Torsdag. Det skremmer meg, men det må gjøres. Så utfordringer blir det i fleng men jeg skal prøve å ta det med et smil. Prøve og formidle at om jeg er sliten så er det greit også ?

    • Christina Eng Hauge

      Takk Liv! Spennende med flytting. Det innebærer ofte hele følelsesspekteret har jeg erfart! ? Du har god innstilling da! Masse lykke til ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *