Babytegn,  Bærelykke,  Hverdag,  Mammaliv,  Psykisk helse

En ny retning – er du med?

Du som har fulgt bærelykke og babytegn Christina en stund har nok lagt merke til at jeg har gjort en del forandringer her, både på bloggen og Facebook.

Jeg kjente at jeg måtte endre retning.

Kanskje du også har sett meg på mammabanden snappen? Da har du hørt meg snakke om spontanabort(SA) og habituell abort og utfordringene vi har hatt i forhold til dette.

Den første SA i fjor sommer tok knekken på meg. Vi hadde prøvd lenge. Det var et totalt slag i tryne at vi skulle miste når det endelig hadde gått!

Det som gjorde smellen verst var nok måten jeg ble møtt på av legene. Med en holding om at dette er helt normalt, det var bare kroppen som rydda opp og det er ikke noe å være sykmeldt for.

Det førte til at jeg undervurderte sorgen min, lot den ikke få ta den plassen den trengte.

Jeg gikk tappert tilbake i jobb to uker etterpå, da ferien var over, ingen av kollegaene ante noen ting. Men jeg var ikke meg selv, jeg klarte ikke gjøre en god jobb, jeg klarte ikke fokusere.

Jeg hadde aldri trodd at vi skulle havne der. Verden har føltes SÅ urettferdig. Sånn føles det jo for de fleste av oss når man opplever store utfordringer og livskriser. Men verden er urettferdig, og vi kan jo ikke gjøre noe med det. Utenom å ta kontroll selv.

Mye har skjedd siste året, blant annet kostholdsendring til det bedre, jobbytte, utredning for hab.ab, en rekke diagnoser, kikkehullsoperasjon for endometriose og avbrutt ivf forsøk. Oppturer og nedturer.

Jeg har mange ganger hatt lyst til å la meg knekke og gi opp drømmen, men jeg er utrolig takknemlig for at jeg har en liten gutt som holder meg i gang. Jeg holder meg i gang for han og for vår lille familie.

Så vi gir ikke opp, vi gir ikke opp drømmen om nr 2.

Og jeg har bestemt meg for at alle disse nederlagene, diagnosene og all motgangen vi har hatt de siste årene ikke skal ødelegge for drømmene mine!

Drømmen om å lære flere om babytegn står særlig sterkt nå.

Jeg vil heller bruke erfaringene mine til noe nyttig ved å dele dem. For å motivere eller trøste andre og til å sette lys på hva som burde vært annerledes.

Dette er noe av grunnen til at jeg trengte en forandring her på bloggen.
Jeg vil være mer meg, mer personlig, mer ærlig og mer ekte.
Men også mer variasjon, mer morsomt, mer kreativ og inspirasjon!

Litt av hele livet mitt og vårt som familie.

Jeg håper du setter pris på det jeg deler her. Det kommer rett fra ? og fra levra ?

Jeg setter veldig pris på kommentarer og delinger. For en av grunnene til at jeg deler særlig vanskelige ting er at jeg ønsker å sette fokus på dette og øke bevisstheten rundt dette og ikke minst gi trøst og støtte til andre i samme situasjon.

Takk for at du leser og er med!
Det betyr mye for meg ?

3 Comments

 • Caroline Dyrud

  Hei!
  Jeg følger deg både på Facebook, Instagram og Snapchat, men er nok en av de stille følgerne. Men vil gjerne si at jeg setter stor pris på alt du deler både av det personlige og det mer faglige. Vi bruker babytegn hver dag ene og alene pga deg?

 • Caroline Dyrud

  Hei, jeg følger deg både på Facebook, Instagram og Snapchat, men er nok en av de stille følgerene. Men vil gjerne si at jeg setter stor pris på alt du deler både av det personlig og av det mer faglige. Vi bruker babytegn hver dag ene og alene pga deg?

  • Christina Eng Hauge

   Tusen takk for tilbakemeldingen Caroline! Og takk for at du ikke lenger er “stille” <3 Så fint å høre at dere bruker babytegn! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *