Bærekraft

Dugnadsånden lenge leve!

Dere nå er det en imponerende dugnad på gang her! Altså, det er jo til å bli rørt av!!!

Facebookgrupper med mål om å hjelpe naboer har poppet opp den ene etter den andre. Mange går på butikken for hverandre. Klapper for helsearbeidere og andre i viktige jobber fra balkongen og generelt tilbyr andre gode gjerninger. Eller bare holder seg hjemme og på den måten ikke smitter andre.

Tidenes norske dugnad! For vi er jo et stolt folk, og stolte av å være gode på dugnad.

Som mor er jeg enormt takknemlig for at dette viruset i utgangspunktet ikke rammer de yngste hardest. Så ærlig må jeg være. Men samtidig rammer det de unge hardt fordi de må isoleres fra barnehage, skole, venner og familie for å ikke risikere å smitte andre. Mange av oss syns dette er ganske tøft. De ofrer ganske mye! Men allikevel er vi alle med på dugnaden på vår måte. For å beskytte de i risikogruppen og de eldre 💛

Så hva sier dere? Skal vi bare fortsette rett på en ny stor dugnad når denne er over?
En dugnad som vil komme barna våre tilgode?

En dugnad for miljøet! For den handler om våre barn og unges fremtid. Deres livskvalitet og deres alderdom. Når det gjelder miljø er det barna og ungdommene som er i risikogruppen og det er vårt ansvar! Det er vi voksne som må trå til også for dem. Hvordan vil verden være når de blir gamle?

Når denne krisen er over, for den vil gå over. Skal vi da virkelig ta innover oss klimakrisen? For den vil kanskje ikke gå over. Hvis ikke vi gjør noe drastisk. Slik som vi nå gjør noe drastisk for å skåne de svakeste 💛

Når dette er over kan vi samles og klappe for miljøet da?

Vi holder oss hjemme, for vi vil at så mange som mulig skal overleve dette viruset.
For miljøet kan vi endre vaner, for vi vil at barna våres skal ha en klode verdt å arve.

Kanskje du allerede nå når du er hjemme allikevel, kan se på noen av dine vaner?
Noen vaner du kan bytte ut til det bedre?

 

Og du, går du tom for dopapir kan du jo bare klippe opp ett gammelt håndkle til kluter tørke deg med det og legge til vask og slenge i vaskemaskina. Evt hopper du en tur i dusjen etter at du har bæsja. Er ikke verre enn det vel?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *