Baby,  Barsel,  Bærelykke,  Bæring,  Mammaliv

«Du skjemmer han bort»

Nei, du kan ikke skjemme bort en baby!

Det er ikke sant at en baby er manipulerende og «lurer» deg til å holde, bære eller amme den.

Babyer er ikke utspekulerte, «slemme» eller «snille». De er bare babyer.

De kommuniserer med deg på den måten de kan, små tegn og signaler. Sutting på hender, tungen som stikker ut, gaping mot brystet, hender som gnir seg i øynene, gjesping, kaving med armer og ben også selvfølgelig gråt.

Det er babyens naturlige overlevelsesinstinkter: «hvis ingen passer på meg og holder meg så dør jeg». Den er avhengig av deg for å overleve.

De opplever og lærer stadig nye ting. Nye følelser dukker opp, dette kan være skremmende og slitsomt. De trenger deg for påfyll og som en trygg havn.

Du kan ikke gjøre en baby bortskjemt på nærhet, kjærlighet eller kos.

Så om du er en av de som stadig får «gode råd» om å måtte lære babyen å sove selv, at du ikke må bære den så mye, at de har godt av å gråte fra seg og at det bare gir dem sterke lunger…

Følg hjertet ditt og dine egne instinkter. For dine instinkter roper kanskje til deg at du skal plukke opp babyen din som gråter. Det har du god grunn til. Du er skapt til å reagere på din babys gråt. Det er du som kjenner din baby, det har du gjort i ni måneder allerede. Ingen kjenner din baby som deg og babyen din tror fortsatt at dere to er ett. Så hold babyen din, bær den, hold den nære og gi den så masse kjærlighet du bare kan.

Tidsnok blir de selvstendige, tidsnok sover de for seg selv og altfor fort blir de store!

Bare et lite hjertesukk fra meg til deg 💛

«Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.»

-Astrid Lindgren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *