Bærelykke,  Mammaliv,  Tips og triks

Du må ikke finne på å bære i minusgrader! Eller?

Har du fått denne kommentaren i fleisen? At det må være mye bedre for babyen å ligge i vogn når det er minusgrader? Og at du iallfall ikke må finne på å bære når det er kaldt? Eller er du litt usikker på om det er ok å gå ut i det hele tatt med baby i minusgrader?

Vel, folk mener så mangt.
Altså fakta er vel at det meste går bra, med de riktige forbeholdene. Både bæring og å ligge i vogn, men helst ikke over -10, da burde man vurdere å droppe de lengste turene og unngå at de minste sover ute.

Noen fordeler tror jeg allikevel at det finnes ved å bære fremfor å trille i minusgrader. Bare du kler deg selv og babyen godt og enten bruker en bærejakke, bæreomslag eller en god og varm dress på babyen og jakke på deg selv. Når du bærer babyen inntil deg i en bærejakke, vil kroppstemperaturen til babyen regulere seg bedre enn alene i en vogn(les om nyfødtes kroppstemperatur på babyverden HER). Luften babyen puster inn vil også være lunere siden din kropp avgir varme. Du har også mye bedre muligheter til å ha kontroll over babyens temperatur når du bærer og du kjenner lett om babyen fryser eller er ukomfortabel på andre måter. Om det blåser eller snør kan du også lettere skjerme babyen uten å miste nærkontakt. Du viste kanskje også at babyer ser veldig dårlig, så når du bærer har du perfekt avstand til babyen for at den skal se deg.

Nå som det har kommet snø vil jeg påstå at det er mer praktisk å gå ut å inn med bæretøy enn med vogn full av snø. Jeg er sikkert ikke den eneste som har irritert meg over fire små søledammer etter en trilletur. Da er det lettere å ta av bare egne sko og en bærejakke. 

Så kan vi jo tenke oss at det føles mye tryggere for en baby å være nær mamma eller pappa og høre hjertet og kjenne varmen når det er bitende kaldt og guffent ute.

Neste uke skriver jeg mer om hva som er lurt å kle babyene i når man bærer om vinteren.


Christina <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *