Fødsel,  Graviditet,  Mammaliv,  Tips og triks

“Dette trenger den nyfødte!”

“Hva trenger den nyfødte? Her får du svaret”

“Innkjøpsliste til babyen”

“Vi gir deg den komplette utstyrslisten til baby!”

“En komplett guide over hva en baby trenger av utstyr”

“21 ting å ha i hus før babyen kommer”

 

Som førstegangsmamma slukte jeg alt dette rått! Jeg ante jo ikke hva en baby trengte! Jeg var den første blant mine venninner som fikk barn så hadde ikke så mange i omgangskretsen å spørre heller. Vi handlet inn, lånte noe, fant noe brukt. Men bla vogn kjøpte vi nytt og brukte alt for mye på syns jeg i dag, men fikk også støtte fra familie til å handle inn.

Denne gangen har jeg jo en ganske annen tilnærming. Det er jo faktisk egentlig ikke så mye en baby trenger!

En artikkel fant jeg som nevner nettopp dette, noe mangelfull er den syns jeg, men dog 😉

To utdrag jeg likte 😉

“Babyen trenger litt klær, ellers trenger han eller hun stort sett bare foreldrene sine, sier jordmor Linda Tjellaug, til Familieliv.

“LITE MAN MÅ HA: Jordmor Cecilie Sommerstad mener det er svært lite utstyr babyen krever, og sier man fint kan klare seg uten den tradisjonelle dypvognen hvis man bruker et bæresjal.”

Artikkelen kan du lese i sin helhet her

Jeg er absolutt for å drive litt redebygging, noe som er helt naturlig og noe jeg kjenner at jeg også trenger for å forberede meg mentalt på at dette barnet kommer! Men jeg ønsker ikke å gå i alle lokkefellene til babybutikkene som mener man trenger det ene og andre som egentlig er unødvendig. Og husk at mange av de bladene eller andre som skriver disse listene er sponset av produsentene til produktene de viser frem. For som jordmora sa, med litt klær og nærhet(gjerne et bæresjal) så har babyen det den trenger. Babyen trenger EGENTLIG bare deg! Trenger en nyfødt at det står et fullt møblert babyrom klar til den? Vel, vi hadde det til Leon… Men det ble jo bare et roterom hvor vi lagret saker og ting iallfall til han var godt over ett år.

Denne gangen prøver jeg en litt annen tankegang bla å låne mer, finne mer brukt og arve. Og ikke minst å tenke at, det kan vente! F.eks vogn.

Så klart NOE har jeg igjen etter Leon, men det er 5 år siden og en annen årstid. Pluss at med to flytterunder på de årene har jeg kvittet meg med mye babyting. Det har vært en byrde å ha boden full av babysaker jeg ikke vet om vi vil få bruk for.. Så etter å ha brukt penger på bla IVF forsøk, leilighet og oppussing. Så er vi nødt til å tenkte mer økonomisk. Jeg kunne godt ha handlet mer nytt. Jeg elsker egentlig å shoppe, men både av miljø- og økonomiskeårsaker må vi være mer bevisst denne gangen.

Så om det er interesse for en kanskje litt annerledes babyutstyrsliste vil jeg gjerne dele med dere i et eget innlegg hva vi har skaffet eller skal skaffe til denne babyen. Selv om jeg kanskje nesten blir redd for å bli stemplet som hippiemamma eller alternativ, så skitt la gå 😉

Verden trenger vel noen av oss også? Iallfall ønsker jeg å være en motpol til shoppepress rettet mot gravide! Jeg kan lett la meg provosere av sleip markedsføring til gjerne førstegangs gravide som er fulle av hormoner, kanskje spente, nervøse og usikre. Som bare vil gjøre alt “riktig” for de små som kommer.

Så følg med så håper jeg det er til nytte for deg eller noen du kjenner ☺️

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *