Babytegn

Det er så naturlig!

Nå om dagen er vi veldig opptatt av at ting skal være naturlig, eller hva?
Naturlig sminke, naturlig mat, naturmaterialer, naturlig tilknytting, naturlig liv.

Vi vil tilbake til naturen!

Jeg kjenner meg veldig igjen i dette, og fokuserer mer og mer på det naturlige.
Og vet du hva som er naturlig? Å bruke tegn! Det er helt naturlig for små hender å bruke tegn. Det er en av grunnene til at babyer nede i 6 måneders alderen kan begynne å bruke tegn.

Babyer er født med griperefleks i hendene, du vet når du putter fingeren din i den lille hånden og du kjenner at babyen klemmer deg hardt tilbake? Det er nesten det samme som å åpne og lukke hendene, ikke sant? Det er bare en av grunnene til at babyer tidlig kan lære seg å bruke hendene til å snakke.

Mange syns at det høres for godt ut til å være sant og det kan jeg godt forstå. Men det funker faktisk og dette har jeg sett på nært hold mange ganger. Både med eget barn og andres barn.

Babyer er født til å kommunisere, de søker blikket vårt, de søker kontakt, de gråter og lager lyder for å kommunisere. De vil så gjerne, men klarer ikke bruke stemmen så tidlig. Hendene er mye enklere å bruke!

Kanskje har du allerede lært babyen din å vise hvor stor han eller hun er? Eller til å peke? Det er bare starten av hva de faktisk kan lære!

 

Syns du det høres spennende ut med babytegn og har lyst til å lære mer om hvordan du kan komme igang? Klikk her så får du gratistips 😀 

2 Comments

  • Tanita-Lovise

    Tegn er fantastisk!
    Vi har brukt tegn til jenta vår ganske lenge nå, her om dagen begynte det første tegnet å løsne (hun er 11 mnd nå). Hun sa med tegn at det var tomt for mat på tallerken. Det er det første tegnet vi har merket at hun har brukt, men hun forstår alle tegn vi bruker til henne og det er SÅ gøy! 😀

    De tegnene vi bruker til nå er for det meste; ferdig, mer, tomt, bleie, lys, mamma, pappa, musikk, leke, katt, jobbe, vinke.. Vi jobber med å legge til flere og flere tegn. Skikkelig gøy! Det anbefales varmt til alle å bruke! 😀 det er så gøy og kunne kommunisere med barnet sitt på den måten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *