Bærelykke,  Graviditet,  Mammaliv,  Tips og triks

Babyutstyr jeg ikke velger igjen

Nå sitter vi på toget på vei hjem fra Voss. Vi valgte å ta bil oppover og tog hjem igjen. Mye for å unngå altfor mange timer i bil på en helg. Tog gir jo litt mer mulighet for bevegelse og frihet for Leon og oss voksne så klart. Pluss at Leon aldri har tatt tog så langt før og sist han tok tog var ham så liten at han ikke husker det. Så vi ville også gi han en opplevelse siden han har hatt lyst til å ta tog lenge nå

På toget her så leste jeg litt i gravidmagasinet BAM, for ja, jeg har jo vært gravid og født før. Men det er faktisk en stund siden og jeg føler mye er glemt og MYE er annerledes denne gangen. I bladet er det en utstyrsliste, med forslag om hva man trenger til babyen den første tiden. Da jeg så den la jeg merke til et par produkter som jeg hadde med Leon, men ikke vil ha igjen.

Så tenkte jeg å dele med dere, kanskje noen andre gravide kan dra nytte av mine erfaringer? En liste over ting jeg heller ønsker å bruke denne gangen får komme senere. Så dette er altså en liste over hva jeg IKKE ville kjøpt igjen 😉

For det første vil jeg kjøpe mye mer brukt denne gangen. Sist var jeg vel litt typisk førstegangs gravid og kjøpte en del nytt, men nå skjønner jeg jo hvor mye du får kjøpt brukt som er veldig bra og ofte til halve prisen.

1. Babybjørn sele

Vi fikk låne en gammel babybjørn sele, jeg var vel der at jeg tenkte det vil jeg ikke bruke så mye. Ungen skal jo sove i den splitter nye vogna 😂 Jada. Dette var en sånn ordentlig gammel modell, uten magebelte, med all vekt på nakke. Og Leon ble hengende etter skrittet i den. Og så klart bar vi fremover. Leon klaget aldri, men når jeg har sett bilder i etterkant så ser jeg jo at han ikke er helt fornøyd 🙈

(Foto fra produsent)

2. Stokke sleepi mini

Denne hadde jeg sett bilder av og syns den så så idyllisk og fin ut! Særlig på bilder fra bloggere og på Instagram. Og det gjør den jo, men det som skjedde var at Leon aldri fant roen i den. Fra ham bare var en måned eller to så lå han og sparket seg rundt og rundt i den på sprinklene. Vi hadde aldri sett på maken, noe av det snåleste vi har sett. Ham sov mye i vår seng, og det tok lang tid før jeg skjønte hva som var problemet. Tror det først var rundt sommeren han fylte ett år og vi dro på ferie med reiseseng. Hvor han roet seg raskt at jeg skjønte problemet! Stokke sleepi har ingen hjørner! Han trengte et hjørne for å finne roen. Nå er det sånn at alle babyer er forskjellige, men jeg tar ikke sjansen på den igjen. Frem til denne blir større har jeg andre planer i tankene. Og etter det blir det heller en vanlig, billig sprinkelseng fra Finn 😉

(Eget foto)

3. Emmajlunga city cross vogn

Når det gjaldt vogn til Leon hadde hverken Eirik eller jeg satt oss inn i vognverden. Tror ikke vi hadde overskudd da vi drev med oppussing og flytting samtidig. Så vi gikk inn på en babybutikk og fikk anbefalt “best i test” vogna fra emmaljunga og kjøpte den.

Hvorfor jeg nå ikke stoler særlig på best for test artikler lenger har jeg lyst tilstå skrive mer om senere 😉

Vi bodde i første etasje, men med en bratt trapp opp til leiligheten. Understellet var super tungt å dra opp trappa. Vi måtte ha både bag og sittedel og den tok stor plass både til vanlig og sammenlagt. Vi bodde i liten leilighet og den spiste opp gangen vår. 😅 Denne vognen er nok topp om man bor litt mer landlig og har bedre oppbevaringsplass. Men for oss i byen som også tok mye t-bane og buss var den tung å manøvrere.

OM vi skal ha vogn denne gangen 😉 så skal den være liten, lett, bag og sittedel i ett. Men jeg baserer meg på mye bæring sjal særlig de første månedene. 💛

(Bilde fra produsent)

4. Ergo baby 360 bæresele

Når jeg endelig skjønte at babybjørn ikke var noe for oss ville jeg finne en annen bæresele. Og gikk i best i test fella igjen. Da ble det Ergo 360. Den skulle være mer ergonomisk og hadde mange ulike innstillinger og funksjoner, noe jeg trodde var veldig viktig som jeg nå vet ikke nødvendigvis er det.

Selen er forsåvidt OK, men den passet aldri for meg sånn fysisk. Jeg er jo ganske kort og med skuldre som skråner veldig nedover fra nakken. For meg ble selen for stor og klumpete og holdt seg ikke godt på skuldrene mine. Den passet bedre til mannen enn meg.

Det var også veldig upraktisk for oss med borrelås belte siden Leon skvatt veldig hver gang jeg åpnet borrelåsen. Når jeg da la han ned etter at han sovna i selen for så å åpne borrelåsen bråvåknet han med “morrorefleksen” og slo ut med armene. Jeg lærte meg raskt å gå i et annet rom, noe som ikke alltid lot seg gjøre.

5. Brystpumpe

Dette kjøpte jeg også nytt. Noe jeg i etterkant skjønte at jeg ikke hadde trengt. Jeg viste ikke før senere at en del sykehus faktisk låner ut brystpumpe. Og man finner mange veldig pent brukte på Finn. Det kan godt være jeg trenger det mer enn sist denne gangen, men jeg vil nok se an litt til etter fødsel og evt låne av venninner, sykehus eller kjøpe brukt.

Så det var noen erfaringer jeg gjorde meg sist gang og håper det kan være til nytte for noen andre. Men det viktigste syns jeg er å si at hver må finne ut hva og hvilke utstyr som passer for seg. Ikke hør for mye på andre og særlig ikke best i test annonser, for de er ofte det, annonser, sponset av leverandørene. 🙄 Og ikke gjør som meg og vent for lenge med å finne en annen løsning om det ikke funker! Bytt det heller ut og prøv et alternativ. 😊

4 Comments

 • Michelle

  Om du bare vil ha en lett vogn for å bruke av og til som kan ta liten plass er en Babyzen Yoyo supert. Det er en av reisetrillene det finnes 0-6 mnd liggedel til og selvsagt sittedelen (bytter bare stoffet) og den tar virkelig liten plass. Hatt mye glede av den selv 😀👶🏼

 • Michelle

  Om du bare vil ha en lett vogn for å bruke av og til som kan ta liten plass er en Babyzen Yoyo supert. Det er en av reisetrillene det finnes 0-6 mnd liggedel til og selvsagt sittedelen (bytter bare stoffet) og den tar virkelig liten plass. Hatt mye glede av den selv 😀👶🏼

 • Kesia

  Har hørt flere nevne deg med borrelåsen på Ergobaby. Jeg fikk en Ergobaby Omni 360 nå i barselgave og produsenten har nok fått det med seg for magebeltet er nå en spenne og ikke borrelås lenger 😄😆

 • Jeanette

  Det er absolutt forskjellig. Pumpa er vel det jeg har trengt aller mest, etterfulgt av barnevogn og ergobaby selen 😅 Jeg har et par bæresjal som jeg aldri har prøvd. Så ja, folk er forskjellig. Mitt råd til førstegangsfødende er vel egentlig å ikke kjøpe for mye før babyen har kommet, og så heller se an hva du føler at du trenger. For det er jo så forskjellig. I tillegg er alle babyer forskjellig også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *